Saç Ekiminin Tarihi

Saç ekimi ilk defa 1940 lı yıllarda bir Japon dermatoloji uzmanı olan dr. Okuda tarafından yapılmıştır. Ne yazık ki dr.Okuda 2.dünya savaşında hayatını kaybetmiş sac ekimi konusundaki bilimsel yayınları yıllar sonra keşfedilebilmiştir.

Saç ekiminin tarihi, saç ekme, saç ekimi, sac ekimi

1970 li yıllarda Amerikalı dermatolog dr.Orentreich sac ekim işleminin kurallarını yayınlamış ve 1998 yılında yine Amerikalı dermatolog dr.Benstain folliküler ünite nakli ile tamamen doğal saç ekimi nin yapılabileceğinin temellerini anlatan bilimsel makalesini yayınlamıştır.
2002 yılından itibaren ise FUE denilen saçların birer birer alındığı yeni bir saç ekimi metodu tanımlanmış, 2005 yılında bu yöntem için kimlerin uygun olduğu ve sınırları netleşmiştir.
Şu anda incelemiş olduğunuz site, kişisel web sayfası olup, saç dökülmesi ve saç dökülmesinin tedavisini içeren, tamamen bilimsel verilere dayanılarak hazırlanmaya çalışılmıştır. Bildiğiniz gibi sağlık bilimi günler içinde kendini yenilemektedir. Saç ekim cerrahisi konusunda klinik çalışmaları takip etmekte ve uluslararası sac ekim cerrahi kongrelerine düzenli olarak katılmaktadır. Oluşan güncel bilgileri siteye aktararak saç dökülmesi ve saç ekimi konusunda bilgilenmek isteyen ziyaretçilerle paylaşmaktadır. Siteyi incelemeyi tamamladığınızda, erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesinin sebeplerini ve tiplerini, tedavi edilebileceğini ancak önemli olanın soruna yönelik çözüm alternatiflerinin sunulması ve doğru yöntemin belirlenerek saçla ilgili beklentilerin konunun uzmanı tarafından karşılanabileceğini belirtmektir.

1996 yılından bu yan Ankara, İstanbul ve İzmir gibi şehirler başta olmak üzere çok sayıda saç ekim merkezi faaliyete geçmiştir. Ancak sacekimi konusunda tüm bu saç ekimi merkezleri nin aynı standardı tutturduğunu söyleyemeyiz. Doğru merkezi belirleyebilmeniz için çok ciddi bir şekilde sac ekim merkezleri konusunda araştırma yapmanız gerekir. Saç ekimi fiyatları ve yasal uyarı konusunda ilgili kısımlara bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder