Saç ekimine karar verirken

Saç ekimi yaptırmaya karar vermeden önce hastanın doğru doktoru ve merkezi, doktorun da doğru hastayı seçmesi çok önemlidir. Saç cerrahisinde gelişen teknoloji ve buluşlara paralel olarak “saç ekimi adayı”nın birincil beklentisi olan doğal görünümlü saç ekimi, doğru kriterler uygulandığında, ekimi yapan doktorun yetkinlik ve deneyimine bağlı olarak artık mümkündür.

Öncellikle saç dökülmenizin sebebinin bir dermatolog tarafından değerlendirilip, saç dökülmenizin sebebinin kesin olarak ortaya konması gerekir. Daha sonra saç ekimi de dahil ilaç ve diğer tedavi yöntemleri üzerinde konuşulup doğru yolun belirlenmesinde yardım alabilirsiniz.
Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesinin en önemli sebebi kalıtımsal sebepler olmasına rağmen; bağ dokusu hastalıkları, demir ve diğer vitamin eksiklikleri, hormonsal anormallikler de saç dökülmesi ile sonuçlanabilen hastalıklardır. Her bir sebep için farklı tedavi seçenekleri vardır. Kalıtsal saç dökülmesinin tedavisinde FDA sadece erkeklerde finasteride ve minoksidil 5%, kadınlarda ise sadece minoksidil 2% ye onay vermiştir. Ancak bu ilaçlar sadece kullanıldıkları dönemlerde etkili olup ilaç bırakıldıktan sonra etkileri ortadan kalkmaktadır. Diğer durumlar için ise altta yatan hastalığın sebebin tedavisi gerekir.
Saç ekimi androgenetik alopesi (kalıtımsal erkek tipi saç dökülmesi) de denilen kalıtımsal durum için en önemli alternatiflerden biri olup sonuçlar kalıcıdır. 1998 yılında folliküler ünite naklinin keşfi ile neredeyse tamamen doğal sac ekimi yapılabilmektedir. Saç ekim işlemine uygun adayın belirlenmesi tabi ki önemli bazı kriterlere bağlıdır ( yaş, saç dökülmesi miktarı, saçların alınacağı bölgedeki saç yoğunluğu, genel sağlık durumu gibi). Şu anda dünyada FUE ve FUT denilen iki ayrı yöntemle saç ekimi yapılabilmektedir. FUT (strip) yöntemi hemen hastaların tümüne uygulanabilirken, FUE daha küçük alanları kapatmada ya da daha az sac ekimi ne ihtiyaç duyulan durumlarda kullanılmaktadır. Tüm bu süreç konusunda uzman hekimlerce yürütülmeli, tedavi, seçenekleri tam ve doğru olarak sunulmalı, etkiler ve yan etkiler konusunda bilgilendirilmelidir. Unutmayın saç ekimi sonuçta kafanızdaki yoğun saçlı alandan ve estetik önemi olmayan bir bölgeden alan daraltma (
FUT saç ekimi) veya seyreltme (FUE saç ekimi) ile alınarak yapılan bir taşıma işlemidir. Asla yeni saç oluşturmaz ve her hastada oluşacak sonuç farklılıklar gösterip deneyimli doktorca değerlendirilip sonucu tahmin etmeniz sağlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder