Saçlarımız neden dökülüyor?


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Server Serdaroğlu, Gazete Habertürk'teki "Okurlar soruyor, uzmanlar yanıtlıyor" isimli köşede "Saçlarımız neden dökülüyor?" sorusunu yanıtladı...

"Saç dökülmesi birçok nedenle ortaya çıkabilir. En sık görülen şekli tıpta “androgenetik alopesi” olarak bilinen erkek tipi saç dökülmesidir. İsminde erkek tanımlaması olsa da bu tip saç dökülmesi kadınlarda da görülür. Bu hastalıkta hormonal ve kalıtsal etkiler söz konusudur. Ailede bu tip saç dökülmesinin görülmesi (genetik yatkınlık) ve cinsiyet hormonlarındaki normalden sapmalar, dökülmenin nedeni olarak gösterilmektedir.

DOĞUM SONRASI ARTAR

Saç dökülmesi yaş ilerledikçe ve doğumlardan sonra daha da artar. Bugün için tam olarak tedavi edilemese bile kontrol altına alınmasıyla önlenebilir. Gelecekte menopoz döneminde daha büyük kayıplar yaşamamanız için tedavilerinizin ve kontrollerinizin düzenli ve sürekli olması gereklidir. Tüm genetik hastalıklar gibi sizin saç hastalığınız da engellenebilir. Ancak tedaviye çok uzun yıllar devam edilmelidir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder